14. toukokuuta 2013

Kesäfiilis

Viikonloppu taas oli ja meni. Perjantaina mentiin Ähtäriin ja pojat oli niin onnellisia päästessään vapaana juoksemaan. Itselläkin alkaa jo olemaan lomafiilistä, mutta vielä pitäisi jaksaa neljä viikkoa.

Lauantaina käytiin Taavin, Tiian ja Seelan kanssa Virroilla mätsäreissä. Ensimmäinen pyörähtäminen kehässä meni todella hyvin, tuomari tutki Taavia varovasti ja antoi sille aikaa rauhoittua pöydällä. Sininen nauha saatiin sanoilla ''on tää kyllä niin väärin'', mutta itselle riitti tässä vaiheessa Taavin hieno käytös. Ja siihen se hieno käytös sitten loppuikin.
Sinisten kehää odotellessa, meidän lähettyville tuli myöskin sinisten kehään osallistuva ihana juoksuinen narttu.  Taavihan sen haistoi samantien ja alkoi niin levottomaksi, väkisin yritti rimpuilla nartun luokse. Iloksemme tämä niin ihana narttu oli kehässä toisena koirana meidän edessä, että varmastikin hajut leijaili Taavin nenään. Tässä kohtaan meidän peli oli jo pelattu, Taavi vinkuu ja rimpuilee eikä enää edes huomaa mua. Haistelee ja sekoilee niin, että meinasi ihan tukehtua. Mä olisin halunnut vajota maan alle. Takanamme oli toinen kääkkäuros ja tuomari halusi nähdä meidän molempien liikkeet vielä. Taavi kyllä lähti mukaan, mutta rinnakkain kun piti mennä toisen uroksen kanssa, meinasi siinä rähinä syntyä. Sitten tuomari sanoikin kiitos hei ja kyllä mua niin kiukutti. En tiedä kumpi pisti enemmän vihaksi, Taavi vai se juoksuinen narttu. Nyt sitten mietitäänkin, onko Taavin käytös aina tuollaista haistettuaan juoksuisen nartun vai malttaako rauhoittua iän karttuessa... Muuten me käydään näyttelyissä vain talvisin, kun ei ole niin paljon hajuja.
Mutta onneksi tuolta ei tyhjin käsin tarvinnut lähteä. Kaikki osallistujat sai 3kg ruokasäkin ProBoosteria ja me ennakkoilmoittautujat saatiin lisäksi kakkapussit ja makupalapussit. Lisäksi ostin Taaville Hurtan joustohihnan ja Manulle piti viedä tuliaiseksi muutama lihatikku.
Mätsäreiden jälkeen kokeiltiinkin pussiestettä. Manu tajusi idean nopeasti, muutaman kerran piti pussin suuta pitää auki. Taavi taas menee sieltä mistä aita on matalin eli kiertää esteen vierestä. Hessu saatiin menemään kerran tunneliosiosta ilman pussia, se kuitenkin on astetta arempi ja epäileväisempi kuin muut. Treenien jälkeen käytiinkin rannassa uittamassa koiria. Tai Hessu oli ainoa joka kunnolla ui. Isojen koirien telmiessä Manu pudotettiin padon reunalta kivikkoon, mutta onneksi ei mitenkään käynyt. Taisi tippua kissamaisesti jaloilleen.
Tämän kesän hittinä Manulla on trampoliini. Viime kesänä siihen vasta tutustuttiin paniikissa jalat levällään ja tänä vuonna se onkin oikein hauska juttu! 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti