9. heinäkuuta 2013

Meidän arki

Kerrotaanpas hiukan millaista meidän, siis koirien, arki on.

Ruokailu tapahtuu kaksi kertaa päivässä, aamulla ja illalla. Manu syö toistaiseksi ProBoosterin raksuja ja lisäksi saa NEUta 50/50 suhteella. Taavi syö pääsääntöisesti NEUta ja lisukkeena ANF-raksuja, suhteella 80/20. Nyt Taavi on saanut hoikkuuden takia lisäksi myös päiväruuan, raksuja sekoitettuna raakaan kananmunaa (joka näyttää maistuvan) tai lihaa tms. mitä meillä nyt sattuu olemaankaan. Lisäravinteina löytyy merilevä + kuuriluontoisesti annettava Tehobakt, joka on erittäin hyvä tuote jos on maha löysällä. Herkkuina Taavi saa kanankauloja tai muita (raaka)luita joita sattuu pakastimessa olemaan. Manu saa tyytyä ''dieetti''-välipaloihin, se kun tuppaa lihoamaan heti jos vähän ylimääräistä sapuskaa saa.
Ulkona käydään normaalisti neljä kertaa päivässä. Aamulla vartin lenkki noin seitsemän aikaan, jonka mieheni hoitaa. Töistä tultuani kello 11 aikaan, käydään noin puolen tunnin lenkillä. Kolmas lenkki tehdään iltapäivällä klo 15-16 välillä, yleensä kestoltaan puolesta tunnista tuntiin. Mahdollisuuksien mukaan pidän Manua vapaana nurmikkoalueella ja Taavia pitkässä liinassa, tosin tällä hetkellä se ei ole mahdollista linnunpoikasten takia. Viimeinen iltalenkki tehdään klo 21 aikaan, vajaa puolituntia. Yleensä lenkkimme koostuu kävelystä, varsinkin lämpöisinä päivinä. Oma kuntohan on kaikkea muuta kuin hyvä, joten ei meidän juoksemista voi juoksulenkiksi sanoa :) Joskus laiskoina tai sairaspäivinä lenkit saattaa olla naurettavan lyhyitä, mutta hyvin koirien päät sitä kestää. Korvataan lenkit sitten sisällä aktivoinnilla.
Sisällä ollaan suurimmaksi osaksi rauhallisesti. Taavihan ei paljoa muuta teekään kuin nukkuu. Kyllä se silloin herää, jos joku ratuaa jääkaapilla, mutta muuten on hyvinkin rauhallinen. Oikeastaan vähän enemmän kaipaisin siltä aktiivisuutta, harvoin se edes leikkimään alkaa. Manu taasen on sellainen, joka leikkii ja riehuu niin kauan, kun on joku leikittämässä. Onhan se maalla tullut huomattua, että yhdeksän tunnin riehumisen jälkeen riittää viiden minuutin nokoset ja taas meno jatkuu. Manu kyllä osaa sitten rauhoittua, kun muutkin on paikoillaan. Vähäiset lenkit huomaa Manun käytöksessä siinä, että saattaa yksin pallotella pidemmän aikaan ja mitä enemmän on energiaa, sitä enemmän järsii luita. 
Aktivointileluja pojille löytyy mm. karkkipallo, kaksi älypeliä ja Taaville olen nikkaroinut vanhasta makupalapurkista aktivointilelun tekemällä siihen reikiä. Tuo purkki on täysin Taavin oma, Manulla ei ole siihen mitään asiaa (vaikka se olisi tyhjä). Huonolla säällä keskitymme enemmän aktivointileluihin. Toisinaan piilottelen makupaloja mattojen, tyynyjen yms. alle, joita saavat etsiskellä. Myöskin sisällä saatetaan opetella uusia temppuja tai muistellaan vanhoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti