5. marraskuuta 2013

Maalaispojat

Keskiviikkona lähdettiin ajelemaan kohti Ähtäriä, ettei aivan tylsyyteen kuolla täällä kotona. Pojat sai nauttia vajaat 5 päivää vapaudesta ja Taavi nautti vähän liiaksikin. Aina kun selän käänsi Taaville, se paineli jo autotiellä menemään. On helppo livahtaa tielle, kun aitana toiminut kasvillisuus on kuollut. Kyllähän yhteen kohtaan kesällä laitettiin puutarha-aitaa vähän matkaan, mutta eipä sekään Taavia nyt pidätellyt, kun pienenä miehenä mahtui aidan raosta. Myöskin metsään pääsee nyt paremmin.. Ja naapurin puolelle.. Aina auton äänen kuullessa täytyy paikantaa Taavi - yleensä silloin se sattuu olemaan turhan lähellä tietä. Tulisi sitä lunta, niin ei pääse niin helposti karkailemaan. 
Taavin kanssa treenailtiin hiukan perusasentoa, sivulle viereen istumaan. Aikaisemmin en ole siltä vaatinut muuta kuin luoksetuloa ja yleensä jää joko eteen tai etuviistoon. Taaville istuminen ulkona on hiukan haasteellisempi mitä sisällä. Sisällä se istuu niin kauan kun vaaditaan, mutta ulkona perä nousee heti kun alkaa palkkaamaan. Harjoittelimme aluksi rauhallista istumista ja sen jälkeen aloin ohjaamaan sitä sivulle viereen. Kyllä se fiksuna tajusi ekan kerran jälkeen mikä on jutun juoni. Taavi olisi varmasti hieno toko-koira, jos se vain kerkiäisi keskittymään. 
Naksuttimenkin otin mukaan ja muisteltiin pitkästä aikaan mikä sen tarkoitus on. Taavi sen merkityksen kyllä tajusi heti, mutta Manu oli hiukan nihkeä. Aina kun koirat paineli kauempana, naksautin ja Taavi tuli salamana takaisin. Manu ei niin kiirettä pitänyt, mutta kyllä sekin paikalle saapui makupalan toivossa. Yritin Hessullekin opettaa naksutinta, mutta se ei asialle lämmennyt.
Manulle kävin shoppailemassa Keskiseltä uuden piikkipallon, jota se sitten kanniskeli mukanaan koko Ähtärissä olon ajan. Päiväunetkin piti nukkua pallo suussa. Hiukan on vain vähän liikaakin nauttinut pallostaan, kun on huulet ihan kuluneet.




















Suunnitelmissa olisi käyttää pojat Tampereen koirauinnissa joskus tässä talven aikana. Käytäisiin edes kerran kokeilemassa miten polskiminen sujuu altaassa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti