23. syyskuuta 2016

Viimeinen alkeistoko

Tiistaina oli meidän viimeinen alkeistokotunti. Kyytiongelmien vuoksi oltiin Miinan kanssa hyvissä ajoin paikalla, joten kulutettiin odotteluaika ympäristön tutkimiseen. Löydettiin kivoja matalia tasaisia kiviä, joiden päällä harjoiteltiin vähän tasapainoa. Kieltämättä teki Miinalle ihan hyvää, kun se joutui keskittymään, mihin jalat laittaa ettei putoa. Näyttipä se olevan sen mielestä kivaakin. Haahuiltiin ympäristössä ja ennen treenin alkua otettiin vähän sivulletuloa. Tähän mennessä Miinan sivulletulo on vaatinut kädellä ohjausta ja se saa sen aina ihan kierroksille, kun keskittyy vain saamaan makupalaa kädestä. Nyt päätinkin vain seistä käsi paikoillaan ja annoin käskyn. Ensimmäinen reaktio oli, että en ymmärrä. Kun toistin käskyn, siirtyi askeleen verran sivummalle. Kolmannella käskyllä se tajusi siirtyä sivuun ja hienosti asettuikin. Samaa vielä toistettiin muutaman kerran ja kyllähän se sieltä tuli, hienosti! 

Treeni aloitettiin liikkeestä seisomaan -harjoituksilla. Tässä Miina oli yllättävän hyvä. Toki me ollaan näyttelyseisomista harjoiteltu ''seiso'' -käskyllä, joten siitä taisi olla apua. Tässä hommassa kuitenkin ''seis'' oli tehokkaampi. Liikkeestä seisomaan jääminen sujui sen verran hyvin, että seuraavaksi kokeiltiin kiertää seisova koira. Miinan sivuille sain mennä ilman ongelmia, mutta alkuun taakse meno sai kääntymään ympäri. Parin toiston jälkeen kuitenkin pystyin kiertämään Miinan ympäri ilman ongelmia. 

Loppuaika treenatiin lelun avulla pitämistä, noutoa ja irroittamista. Lelun suuhun ottaminen on meillä aina sujunut hyvin. Lelun peräänkin se lähtee, mutta takaisin tullessa lelu jää aina metrin päähän. Tätä me jatkossa aletaan työstämään, että se lelu (tai kapula) tulisi perille asti. Irti -käsky toimii yleensä pienellä viiveellä. Toki näin lelulla harjoitteleminen saa retuutusvaiheen päälle, tiedä sitten miten toimii, kun saadaan hankittua kapula.

Nämä treenit meni Miinan osalta yllättävän hyvin. Tällä kertaa se oli paljon rauhallisempi ja ryhtyi heti tekemään töitä. Ehkä tuo meidän alkuhengailu sai sen rentoutuneemmaksi.  
 

















Manun ja Taavin kanssa ei ole ollut mitään ihmeempiä. Taavi tekee sitä mitä parhaiten osaa eli nukkuu ja syö. Välillä se intoutuu Miinan kanssa leikkimään. Manu on nyt ollut enemmän Miinan kaveria ja ovat kovasti leikkineet. Taavilla on ollut tulehtunut haava kyljessä ja sitä ollaan putsailtu. Sai t-paidasta tehdyn paidan suojaksi, ettei koko ajan nuole sitä. Nyt haava on jo parantunut ja tilalle jäi karvaton läntti. 
Miina kävi eilen kulmahampaan poistossa ja hyvin meni operaatio. Kotona oli vähän pökerryksissä ja nukkui. Iltaa kohti kuitenkin energiaa alkoi löytymään ja lopulta täällä oli raketti koiran sijasta. Eläinlääkärin ohjeen mukaan sai käydä vain pissalenkillä, joten siinä se nähtiin, kun päivän vapaana olot jäi väliin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti