8. lokakuuta 2012

Kastraatio

Niin vain loppui Manun ''miehinen'' elämä. Viime torstaina kävimme poistamassa killuttimet Ähtärin eläinlääkärissä. Operaatio meni oikein hyvin. Varulta laitettiin kanyyli jos sattuisi heräämään kesken operoinnin, niin saa nukutusainetta laitettua lisää. Ilmeisesti eläinlääkärillä oli sattunut muutamia tapauksia, jossa kääpiökoirat ovat yhtäkkiä heränneet. Haava tikattiin ihonalaisilla tikeillä joita ei tarvitse erikseen poistaa. 

Kolmisen tuntia Manu nukkui tokkuraansa pois. Herätessään oli hiukan sekaisin, kun yhtäkkiä alkoi pomppimaan sohvan selkänojalle vaikkei jalat kunnolla kantaneetkaan. Siinä sitä sitten vahdittiin ettei enempää ala sekoilemaan. Pikaisesti käytin pihalla, kun alkoi maailman meno kiinnostamaan enemmän. Tämän jälkeen se sitten alkoikin piristymään ja iltaruuan jälkeen oli kuin uusi koira. 

Taavihan oli ihmeissään Manun kohtalosta. Laitoin nukkuvan Manun lattialle laitettuun petiin ja Taavi ensin töni Manua ihmetellen miksi se ei herää. Sitten Taavi meni mahdollisimman lähelle viereen nukkumaan.

Aamuisin Manulla on ollut pientä kipuilua, mutta ohi on mennyt särkylääkkeellä. Sai myös viikon kestävän antibioottikuurin. Vielä pitäisi muutamat päivät jaksaa olla iisisti. Taitaa kyllä Manu kiipeillä seinissä sitä ennen :)










2 kommenttia:

  1. meillä ainaki kastrointi meni tosi hyvin ja parani tosi nopeasti :) ja luonne muuttui kyllä huomattavasti niinku lenkitkin.

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuo jo paljon paremmalta näyttää eikä oo kipulääkkeitäkään tarvittu enää :) Toivottavasti Manukin nyt malttaa rauhoittua, kamalasti se ainakin on herkkuja vailla koko ajan :D

    VastaaPoista