12. maaliskuuta 2013

12.03.2013

Olen nyt tullut siihen tulokseen, että Taavin arvostelussa lukee jotain tähän suuntaan ''Vahva uros, hyvä tyyppi. Tilava pää, täydelliset korvat ja ylälinja. Rintakehä ei riittävä. Hyvä ruskea tarjonta''. Ensimmäinen lause nyt ainakin on oikein ja loput tekstistä on suuntaa antavaa. Olen sanakirja kädessä tutkinut epäselvien sanojen muotoa ja etsinyt tilanteeseen sopivia sanoja. Tuo ylälinja-rintakehä on suurin mysteeri, mutta jotain vastaavaa sillä haetaan. Asiasta viisaampana, käyn ensi kerralla paikanpäällä tulkkaamassa.

Manulla on taas menossa jokin huono maha -kausi. Näköjään on aivan sama mitä syöttää, niin aika ajoin se alkaa reistailemaan. Suolitulehdus on jättänyt jälkensä. Viime aikoina en ole pahemmin antanut mitään ylimääräistä normaalin ruuan lisäksi. Makupaloina toimii raksut ja silloin tällöin saa koiran keksin. Välillä kakkaa tulee aivan järkyttävästi ja tuhnuttelee pahan hajuisia paukkuja. Joskus ulosteessa on limaa, mikä kertoo ärtymisestä ja aina sen jälkeen tulee takautumana mieleen viime kesäiset ongelmat. Sitten on taas muutaman päivän päästä ihan normaali. Olen alkanut miettimään eri mahalääkkeitä, mistä voisi olla apua. Maitohappobakteerit ainakin olisi yksi vaihtoehto. Myöskin Stomax-valmistetta olen miettinyt. Kokeilla näillä ''käsikauppatavaroilla'' ensin ja konsultoida eläinlääkäriä sitten, jos ei mitään muutosta tapahdu. 

Parin kuukauden takainen Manun allergiakohtaus on ilmeisesti jättänyt jälkensä sen korviin. Tai sitten se on vain sattumaa. Kuitenkin sen korvien turpoamisen jälkeen on Manulla korvat ollut normaalia useammin lerpallaan. Tuota ennen saattoi vain jompi kumpi korvista lerputtaa ja sekin silloin, kun oli peiton alla nukkumassa. Nykyään molemmat korvat lerpahtaa aina, kun se nukkuu, oli peiton alla tai ei. Myöskin saunassa käydessään korvat menee heti lerpalleen. Takaisin pystyyn nousee normaalia hitaammin ja se saattaa touhuta pitkän aikaakin lurppakorvaisena. Olisiko kohtaus sitten jollain tapaa heikentänyt korvien verenkiertoa, mene ja tiedä sitten...

Ilta-aurinkokuvia:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti