27. elokuuta 2013

Ohituskurssi I

Sunnuntaina käytiin Manun kanssa ensimmäisellä ohituskurssin tunnilla. Mukana meitä oli lisäksi 5 muuta koiraa, isoa ja pientä. Kaikilla oli hyvinkin samanlaista ongelmaa. Tehtiin ensimmäisen päivän treenit pareittain ja muut koirat odottivat autossa. Manun parilla oli hyvinkin samanlainen tarina, ensin on kulkenut nätisti hihnassa muista välittämättä ja sitten aloittanut rähisemisen.
Kuten aina tällaisessa tilanteessa, koirat käyttäytyivät hyvin. Parin ohituksessa Manu ei edes vilkaissut ohitettavaa, vaan kulki nätisti sivulla katsekontaktissa. Ohitettiin toisiamme muutaman kerra, ensin ihmisen ollessa välissä, välillä koirat rinnakkain. 
Meidät opetettiin vaihtamaan suuntaa heti, jos koira jää tuijottamaan yli 2 sekunnin ajaksi ohitettavaa. Kun koira taas on nätisti vierellä, annetaan palkka ja kiitos. Sitten taas yritetään ohittaa uudestaan ja taas ympäri heti jos koira tuijottaa liian kauan.
Lopuksi otettiin kaikki koirat kentälle ja niiden kanssa pyörittiin sikin sokin ristiin rastiin. Kolmisen kertaa Manu teki yllätys hyökkäyksen toista koiraa kohti, mutta rähinää ei tullut. Palasi heti takaisin sivulle. Loppua kohti se alkoi jo rentoutumaan ja tajusi, ettei tässä ole mitään stressattavaa. Saa nähdä miten menee seuraava kerta, kun on tutummaksi käynyt paikka. 

Lopuksi kuvia Manun kotitreenailusta :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti