15. elokuuta 2014

Ehkä me parannutaan


Manun yskä on parempaan päin. Ei se vielä loppunut ole, mutta ei enää jää ''levy päälle'' ja kohtaukset ovat hyvin lyhyitä. Eilisaamuna se oli aivan eri koira, kun yskä oli laantunut. Kauhealla tohinalla painia Pihlan kanssa, lelun kanssa pyörimistä ja näytti olo olevan kuin pikkupennulla. Päivää kohti yskä tosin lisääntyi. Taavilla on ollut enemmän hinkuyskän kuuloista yskää ja sillä välillä tulee limat lattialle. Vaikka se vielä on pahemmassa kunnossa Manuun verrattuna, saatiin me sentään viime yönä nukuttua ensimmäinen yö kokonaan sitten viime viikon torstain. Hiukan on pientä väsymystä ollut havaittavissa meissä ihmisissäkin, eikä se ole mitenkään ihmeellistä jos esim. vaikka maito löytyy tiskikaapista.

Keskiviikkona sain vinkkiä kokeiltavista yrteistä; minttu, oregano, meirami ja anis. Noh, ei siinä mitään häviä, jos sitä kokeilee. Illalla laitoin pienet nokareet mausteita keitettyyn veteen ja annoin hautua folion alla vartin verran. Ihan hyvät tuoksut tuli ja voisi tuota kokeilla omaankin flunssaan joskus. Kaadoin hauteen teesiivilän läpi ja noin ruokalusikallisen laitoin ''teetä'' koirien ruuan sekaan. Ja kyytipojaksi hunajaa (vaikka varmasti ruokakin sen pahan maun olisi piilottanut). Hyvin maistui ja ehkä se oli ihan toimivaa tai sitten sattumaa, että yskä helpotti samaan aikaan. Aamullahan Manu oli elämänsä kunnossa. Eilen illalla tein uuden satsin ja laitoin vähän reippaammin mausteita. Taaville se tosin oli liikaa ja jouduin hetken päästä antamaan allergialääkettä. Toisen tassut alkoi kutisemaan ihan hulluna ja joo, ei saisi nauraa, mutta oli se huvittavan näköistä, kun toinen yrittää ruopia tassujaan mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Tänään ajattelin vielä Manulle antaa yrttiteetä.

Kohta syksy ja talvi pääsee yllättämään meidät, kun en ole jaksanut ommella uusia pukuja koirille. Eritoten Pihalle, kun sen kaikki vaatteet on kokoa pikkupentu. Kaapissa olisi pussillinen kankaita, kunhan vain jaksaisi laittaa ompelukoneen tulille. Löysin mä kierrätyksestä sille kivan takin, mutta neiti oli hiukan eri mieltä...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti