30. kesäkuuta 2012

Superkoira Manu


Eipä enää tänä aamuna uskoisi, millainen päivä meillä on eilen ollut. Manu on täysin pirteä oma itsensä, syö ja riehuu Taavin kanssa. Se on hyvä, että lääkkeet toimii. Aamukakka näytti paljon paremmalta eiliseen verrattuna, tuoretta vertakaan ei enää ollut.

Diagnoosi siis on hemorraginen gastroenteriitti (HGE). Sairauden on mahdollista tulla jossain elämän vaiheessa uudestaan, mutta nyt asiasta viisaampana osaan olla sitten ajoissa liikenteessä.

Manu tosin on kunnon sissi, eikä pahemmin huonovointisuutta näyttänyt. Kuten eläinlääkäri sanoi; tuo koira rauhoittuu vasta sitten, kun on hengen lähtö ovella. 

Kilon verran on nyt paino  tippunut. Suositeltiin ekoina päivinä syöttämään riisi tai kauravelliä 4-6 kertaa päivässä ja sitten lisäillä raejuustoa, piimää ja jogurttia. Manu tosin ei innostunut pelkästä riisistä, joten olen sekoittanut piimää ja raejuustoa sekaan. Piimä on kyllä ollut aina yksi Manun suosikeista. Eilen hain apteekista ruiskun, että saa nestettä juotettua. 

Eilinen ilta meni enimmäkseen sohvalla maaten ja nukkuen. Taavi makoili koko ajan Manun vieressä ja piti päätään sen päällä. Kyllä sitä koira tajuaa milloin toinen on sairas, ei Taavi yhtään yrittänyt houkutella leikkimään. Tänä aamuna olikin meno päällä heti herättyä.

Eiköhän tämä tästä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti