8. kesäkuuta 2012

Treeniä, treeniä!

Manu ja Taavi. Toinen käyttäytyy nätisti sisällä, toinen pihalla.

Joka päivä on yllätyksiä täynnä, etenkin kun saavun töistä kotiin. Yleensä Taavi repii sanomalehdet ja muut mahdolliset paperit, joita on sattunut jäämään lattiatasolle. Uutuutena on seinän kulman jyrsiminen. Ensin vain vähän maisteli, sitten enemmän - vähäsen listaakin. Tässä kohtaa teippasin siihen paperia ja laitoin teippiä liimapuoli ylöspäin. Hetken se oli siihen koskematta, kunnes tänään oli hoksannut ylettyvänsä nakertavan korkeampaa. Tällä kertaa tunteella. Noh, ei muuta kuin lisää teippiviritelmää siihen. Semmonen remontti-reiska se meidän Taavi on. Sohvahan meillä on peitetty viltillä ja päiväpeitolla. Siinä on nimittäin kivoja nukkakohtia joita voi nakertaa. Samalla sitten purkaa sohvan kangasta.

Manu taas on sisällä kuin unelma. Tottelee ja on nätisti. Pihalla se taas muuttuu ihan eri koiraksi. Toki asiaan voi vaikuttaa suurimmaksi osaksi nuo kilkuttimet sen jalkovälissä. Mahdollisesti tässä tai ensi kuussa käydään vähän eläinlääkärillä nips naps. Manu kyllä menee nätisti alueilla joissa ei paljoa muiden koirien hajuja ole. Tuonne ''yleiselle'' alueelle kun pääsee niin nenä maassa porskutetaan ja turha kuvitellakaan mitään kontaktia. Tai saa sen kontaktin hetkeksi ja sitten on taas nenä maassa. Tosin Manu on kylläkin ollut pennusta asti ''oman tien kulkija''. Voisihan se paremmin ehkäpä toimia jos itse olisi ollut asialla tarpeeksi ajoissa... Mutta nyt on Manu ilmoitettu alkeistokokurssille ja toivottavasti sen myötä opimme yhteiset pelisäännöt. 

Taavin kanssa ulkoilut on paljon miellyttävämpiä. On se vaan niin reipas poika. Nätisti taapertaa vierellä kun niin pyydetään. Välillä käydään sitten tuolla nurmikkoalueella missä saa olla vapaana. On Manukin siellä pariin kertaan ollut vapaana, tosin silloin pitää olla isäntä ja emäntä paikalla. Toni jää kauemmaksi ja mä juoksen toiseen päähän. Manu sitten siinä meidän väliä juoksee onnessaan. Manulle löytyy myös tuo 10 metrin naru jota välillä käytetään. Taavikin on hienosti omasta aloitteesta oppinut menemään seisomaan mun eteen kun lenkillä treenaillaan. Näyttelyseisomista ollaan opeteltu, menee ihan hyvin mutta venytys vielä uupuu :)

Taustalla näkyy meikäläisen teippiviritelmä..

Ostin pojille kasan erillaisia luita ja saparoita, mitä saavat sitten nakertaa aamuisin. Jos vaikka Taavi jättäisi tuon seinän väliin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti