9. elokuuta 2012

Pojat koulunpenkillä

Eilen oltiin Manun kanssa tokotunnilla. Käytiin läpi seuraamisesta paikka istuen ja seisoen. Oli kyllä taas antoisa tunti. Manuunkin on sen verran luotto kasvanut, että uskalsin päästää hihnasta irti ja jättäytyä kauemmaksi. 
Aluksi kokeiltiin muiden koirien edessä istu-paikka ja luokse tulo. Hienosti suoriuduttiin eikä Manu edes katsonut muihin päin. Sitten kokeiltiin seuraamista, ensin istumista ja paikka. Sen jälkeen seuraamisesta seisomaan jääminen ja itse jatkaa matkaa ja palaa takaisin koiran luo. Hiukan seisominen teetti hankaluuksia, sitä kun emme ole harjoitelleet sitten talven. Maahan menoa myöskin treenattiin, ihan mukiin menevä suoritus oli. Manu ei oikein tahdo malttaa mennä kokonaan maate vaan pitää etupäätä hiukan koholla. Tunnin loputtua oli kyllä poika niin rentona, eikä jaksanut kiinnittää mihinkään ylimääräiseen huomiota. 
Kotona sitten tulikin uni :)

Tänään oltiin Taavin kanssa ensimmäisellä pentukurssin tunnilla. Aluksi tehtiin kontaktiharjoituksia. Ensin makupala silmien edessä ja sen jälkeen makupalakäsi selän taakse. Harjoituksia tehtiin 5-6 kertaa ja pidettiin välissä pieni tauko. Seuraavaksi oli perusasennon harjoittelua. Tässä vaiheessa Taavi pääsi ohjaajan kanssa eteen näyttämään mallia. Hyvin meni eikä vierastanut ollenkaan. Loppuun vielä otettiin eteen istuminen ja pennun rajojen mukaan kiertelyä sen ympärillä. Taavihan siinä oli jo kuin vanha konkari. Pääsin kiertämään kokonaan sen ympäri ja tämä nätisti istui paikallaan. Tunnin päätteeksi kokeiltiin vielä Taavin hampaiden katsominen ja ihan nätisti antoi katsoa. 

Hyvillä mielin tästä eteenpäin :) Lauantaina meillä on suuntana ensimmäinen match show.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti