9. tammikuuta 2013

Allergiaa ja paniikkia

Lauantaina (05.01.) aamu alkoi Taavin oksentelulla. Käytiin normaalisti aamulenkillä ja sen jälkeen tuli ensimmäinen oksennus ennen aamupalaa. Täten sitten annoin sille riisiä, jotka tuli pihalle joskus 3-4 tunnin päästä. Illalla ruiskulla vettä suuhun ja puoli tuntia sen jälkeen oksensi keltaista lima-vaahtoa.
Eläinlääkärille soittoa ja lähdimme Tampereen Tuhatjalkaan. Ulkoisissa tutkimuksissa ei mitään poikkeavaa, ruuminlämpö normaali. Röntgenkuvissa ei mitään mainittavaa - suolisto tyhjä, hiukan kaasua. Pistettiin ihon alle pahoinvointilääkettä, jota sai myös tablettina mukaan. Lisäksi Canikur-tahnaa ja apteekista haettiin maitohappobakteerilääkettä.
Sunnuntaina taisteltiin syömisen kanssa. Hyvin vähäisen näppi riisiä ja raejuustoa. Edes lempijuoma, piimä, ei kelvannut. Maanantaiaamuna Taavi oli normaalin oloinen ennen mun töihin lähtöä. Hetken päästä tulikin kotoa viestiä, että Taavin silmä on aivan järkyttävän näköinen. Tulin töistä ja sillä oli molemmat silmäluomet hiukan turvoksissa. Soitin eläinlääkäriin joka neuvoi antamaan 1/4 kyytabletin. Sen jälkeen turvotus laski ja eleltiin normaalisti tiistaihin asti. Ruuaksi Taavi sai vain pelkkää keitettyä kanaa.
Tiistaina annoin aamu- ja iltaruokaan muutaman raksun mahantäytteeksi. Illalla käytiin lenkillä ja tämän jälkeen molemmat sai iltasapuskat, joihin päätin lorauttaa pienet määrät lohiöljyä muutamien päivien tauon jälkeen. 
Tämän jälkeen huomasin Taavin päälaella pieniä paukamia, kuin hyttysenpistoja. Istuttiin kaikki sohvalla ja Manu mutusti nahkaluutaan selkä meihin päin. Se näky oli aivan järkyttävä kun Manu käänsi päänsä meitä kohti; sen silmäluomet olivat aivan turvoksissa, niin kuin isot vesikellot olisi ollut. Kuonon juuressa näkyi noin sentin pituinen paukama. Äkkiä hain sille kyytabletin ja tämän jälkeen huomasin Taavilla lisääntyneitä paukamia kyljissä ja jaloissa. Tabletti myös sillekin ja Manulla naama vain jatkoi turpoamista. Soitin päivystävälle, joka kehoitti antamaan toisen palasen tablettia ja odottamaan. Tuon jälkeen seurasin vähän aikaan Manun turpoamista kunnes päätin soittaa Tuhatjalkaan. En mä yötäni nukuttua saa, kun raukka näyttää ihan mursulta ja yrittää raapia ja hinkata naamaansa joka paikkaan. Tuhatjalassa annettiin piikillä heti vaikuttavaa kortisonia ja lisäksi pidempi vaikutteista. Lämpöä Manulla oli kiitettävät 40 astetta, mutta se saattoi johtua kyytabletista. Kotiin päästyä oli silmien turvotus jo poissa, eikä kuonokaan niin pahalta näyttänyt. Yön aikana piti pari kertaa tarkastaa, että kaikki on kunnossa ja koira hengittää.

Tänään käytiin sitten meidän vakiopaikassa, Oivan eläinklinikalla, kun Taaville olin eilen varanut ajan. Mentiin molempien koirien kanssa sinne keskustelemaan jatkosuunnitelmasta. Pojille aletaan nyt syöttämään pelkästään allergiaraksuja. Kun oireet ovat kokonaan hävinnyt, aletaan kokeilemaan eri lihoja, jos niistä oirehtii.
Tällä hetkellä mun epäilyksen alla on lohiöljy tai raksut, mahdollista myös johtua nahkaluista mutta Taavi ei niitä eilen syönyt. Voi myös olla käynyt niin kakka säkä, että jokin antamista ruuista on ollut pilaantunutta erää tai on mennyt syystä X pilalle.

Manun nassu oli hiukan vielä turvoksissa tänä aamuna.
Itse en ole vielä malttanut hengähtää asian tiimoilta. Kyllä sitä pientä paniikin poikasta oli ilmassa. Edelleenkin olen tarkkana ja seurailen poikia mahdollisten oireiden varalta. Mä huokasen vasta sitten kun todellakin on kaikki hyvin.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa koiran nokkosrokolta esim. rhodeilla aika yleinen http://polkkarhode.blogspot.fi/2010/10/nokkosrokko.html (kääkkä foorumillakin saattaa olla juttua useammistakin tapauksista) jos haluat lisätietoja laita mulle mailia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ei mielessä ole käynytkään, olisi kyllä realistisempi vaihtoehto - kiitos!

      Poista