26. tammikuuta 2013

Päivä lähtee käyntiin NEUlla

Nyt ovat pojat siirtyneet allergiaraksuista syömään Nutron lammas-riisiraksuja. Manullehan ruoka ei ole koskaan teettänyt ongelmia, mutta Taavi alkoi heti näppimään ja jättämään suurimman osan raksuista kuppiin. Kokeeksi ostin isompi kokoisia raksuja, eikä sekään näyttänyt toimivan. Täten aloin miettimään eri ruokavaihtoehtoja. Jotakin hyvää se kaipaa raksujen sekaan, mutta samalla sen hyvän pitää olla jotakin terveellistä, mikä ei sisällä kaiken maailman lisäaineita tai muuta turhaa. Onhan raakaruokintakin käynyt mielessä ja sitä monesti ehdotetaan. Oma tietotaito ja luotto ei vaan riitä siihen, että osaisin syöttää oikeita aineksia saadakseen kaikkia tarvittavia ravintoaineita. Muutenkin poikien kanssa raakaluut ovat vähän niin ja näin, milloin maha on kivikovalla ja milloin ripuloidaan seuraavat pari päivää. Etenkään Manun mahalle ei raakaluut sovi, viimeksikin oksensi luut lattialle kun maha ei sulattanut niitä.

NEUsta olen paljon juttua kuullut, mutta jostain kumman syystä en asiaan ole perehtynyt aikaisemmin. Sattumalta eksyin Lempimuonan sivuille, josta aluksi ajattelin tilata vain lampaan jauhelihaa kokeeksi. Sivuilla huomasin NEUn ja pakkohan sitä oli tilata. Manulle ostin 3kg Vogel lintuNEUta ja Taaville 3kg HeviNEUta. Lisäksi kilo lampaan jauhelihaa ja puoli kiloa broilerin sisäelinseosta. Sopivasti kotiinkuljetuskin onnistui tämän kautta. Tuotteiden hintakaan ei mikään päätä huimaava ollut, koko satsi 30e. Olen aina elänyt siinä luulossa, että nämä tuotteet maksaisi enemmän. Parasta näissä kuitenkin on se, että voi syöttää pelkästään tai raksujen ohella. Eli täten meillä nyt aletaan syömään puolet raksuja ja puolet NEUta.

Paketti saapui eilen ja kyllä pojat heti haistoi jotakin hyvää laatikossa. Olivat kuin pikkulapsia jouluaattona ''mitä sä ostit meille, joko me saadaan ne?''. Laatikko haisteltiin tarkkaan läpi ja varmaan analysoivat mitä se on sisältänyt. Ensimmäinen annos saatiinkin illalla ja voi mahdoton sitä kupin kolinaa. Manukaan ei ole koskaan viihtynyt kupin äärellä niin kauaa, kun piti joka ikinen muru, maku ja haju nuolla pois. Taavikin söi kunnialla koko kupin tyhjäksi niin raksuista kuin NEUsta. Hienoa!


Poikien allergia-ärsyke-kohtauksetkin taitaa jäädä täysin mysteeriksi. Ovat nyt syöneet kaikkea mahdollista, mitä ennenkin ilman mitään oireita. Lohiöljykin on otettu takaisin käyttöön tällä viikolla. 
Taavin flunssa on hiukan helpottanut, ei enää niin paljoa yski ja räkäile. Aamuisin vielä hiukan oireilee, kun lähtee limat liikkeelle mutta ei läheskään niin paha ole kuin aikaisemmin. Tässä nyt vain olen saanut kuulla, että Hessu on oireillut myös Ähtärin päässä. Se ensin alkoi yskimään aina haukkumisen jälkeen ja nyt on alkanut nenää ryystämään. Puhelimen välityksellä ell epäili nenäpunkkia tai kurkunpääntulehdusta. Ensi viikolla tutkitaan, jos oireet ei häviä. Voisiko sitten pojilla olla kyseessä sama tauti. Manu kuitenkin on täysissä voimissaan, joko sillä on vastustuskykyä kyseiseen tautiin tai sitten on vain sattumaa Taavin ja Hessun oireilut samaan aikaan. Taavin kanssa ollaan nyt kuitenkin päästy jo ulkoilemaan kauemmin, eikä enää ala oireilemaan rasituksesta - myöskään sisällä.




2 kommenttia:

  1. Tuo NEU on kyllä hyvää tavaraa! Saatiin sillä Ekin paino nousuun piiiitkän nirsoilukauden jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä maistunut oikein hyvin, Taaville tosiaan tuota rasvasempaa tavaraa ostin että saisi lihaa luiden päälle :)

      Poista