23. tammikuuta 2013

Sairaslomalla

Taavin kanssa vietetään yhdessä sairaslomaa. Itselläni tosin on jo menossa kolmas viikko tulehtuneen(?) olkapään takia. Taavi päätti hankkia itselleen flunssan - tai se ainakin on tämän hetkinen diagnoosi. 
Viime viikonloppuna pe-la yönä ryysti nenäänsä vähän väliä ja mä olin jo aivan varma sen saaneen nenäpunkin. Aamulla vielä vähäisen oireili, mutta muuten oli oireeton koko lauantaipäivän. Seuraava yö meni ihan hyvin, en ainakaan itse herännyt ryystämiseen. Aamulenkillä taas oireet tuli esiin. Aina kun otti askeleen eteen - alkoi ryystäminen. Kun pysähtyi, se loppui. Välillä ei taas oireillut yhtään, kun ulkona oltiin. Maanantaina käytiin hissuksiin ulkoilemassa ja välillä yltyi kohtaus niin pahaksi, että saatiin parin metrin jälkeen mennä takaisin sisälle. Seuraavalla kerralla taas ei ollut mitään ongelmaa. Eilen aamuna kuulosti nenä todella tukkoiselta ja räkäiseltä. Päätin sitten soittaa eläinlääkäriin, kun ovet aukesivat. Saatiin iltapäivälle aika ja siihen mennessä Taavin ryystäminen alkoi muuttumaan yskäksi. Aina kun se jostakin innostui ja alkoi käymään kierroksilla, tuli kuiva hinkuyskän kuuloinen kohtaus.
Eläinlääkärissä tutkittiin, eikä mitään erikoista löytynyt. Lämpö oli normaali, keuhkoäänet yms. oli ihan normaalit - tai mitä niistä kuunnella pystyi, kun Taavia niin kovin pelotti ja tärisi kuin haavan lehti. Kennelyskä olisi voinut olla yksi vaihtoehto, mutta me ei olla viime aikoina oltu missään koirapuistoissa tms. Ainoa koiran jonka kanssa ovat olleet tekemisissä, on Hessu, mutta sekin elää yksinäisen koiran elämää maalla. Koska kuumetta ei ollut, eikä muitakaan viitteitä tulehdukseen, ei annettu mitään lääkkeitä. Pari viikkoa katsotaan alkaako oireet helpottamaan, muuten mennään uudestaan. Ja tietty mennään aikaisemmin jos alkaa lämpö nousemaan tai oireet pahenemaan. 


Näiden eläinlääkärireissujen myötä mua vähän jänskättää Taavin näyttelyt ja poseeraaminen pöydällä. Hienosti käyttäytyvän Taavin viimeinen pisara oli  aikaisemmin Tuhatjalassa saatu piikki, jonka laitto ei mennyt niin kuin oppikirjoissa ja kaiken lisäksi pistettävä aine oli kirveltävää sorttia. Tämän jälkeen Taavi on tärissyt eläinlääkärin pöydällä kuin shokissa oleva. Mä niin toivon, ettei se yhdistäisi tuota näyttelypöytään. Yritän luottaa siihen, että näyttelyissä ollaan fiksusti, kuten se on aikaisemmillakin kerroilla mut yllättänyt. Täytyy käydä Ylöjärven mätsäreissä ensi kuussa, jos sää suosii kun  tapahtuma järjestetään ulkona.






Joko pääsisi sisälle?

2 kommenttia:

  1. Moikka! Osaatko yhtää sanoo et millane on toi hakametsän eläinlääkäripalvelu tampereella? ku pitäs päästä oikein kunnon silmä spesialistille aapon kans ja katoin et tuolla ainaki oli silmälääkäri :) vai onko joku muu mitä tietäisit suositella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuuleman mukaan ihan asiantunteva paikka on. Muuta en kyllä osaa sanoa, missä olisi silmälääkäriksi erikoistunutta porukkaa :)

      Poista