8. helmikuuta 2013

Naks naks naksutin



Mun on pitänyt jo jonkin aikaa ostaa kokeeksi naksutin, mutta aina se on unohtunut. Tähän mennessä pojilla on toiminut hyvänä tehosteena sormien napsauttaminen, mutta näin talvella se ei onnistu pihalla ellei sormiaan halua palelluttaa. Tänään sitten sain vihdoin ja viimein ostettua Mustista ja Mirristä naksuttimen, tietenkin se halvin mahdollinen. En tiedä olisiko jostain muualta saanut vielä halvemmalla. Nämä on niitä asioita jolloin nuukuus iskee ja tästäkin muovipalikasta sain maksaa 5 euroa. Toisinaan mulle on aivan sama mitä mikäkin maksaa, mutta tänään oli se päivä kun melkeinpä taskulaskimen kanssa laskin ostoksia. Mutta kiitos kertyneiden bonusten, sain raksupussin, kasan kanamakkaroita, pussillisen makupaloja ja tuon naksuttimen alle 30 eurolla. 

Kotona sitten aloimme heti harjoittelemaan naksuttimen käyttöä. Ostamani pienet makupalat soveltuu hommaan oikein hyvin. Kerrankin löytyi meidän käyttöön minimaalisia paloja, ettei aina tarvitse olla pilkkomassa. Manun painoa silmällä pitäen ja Taavilla taas menee ikuisuus isojen palojen syömisessä. Nämä makupalat ovat kooltaan suurin piirtein 1cm x 5mm.

Aluksi annoin makupalan joka naksautuksesta ja tätä toistettiin varmaan joku kymmenisen kertaa. Tämän jälkeen siirryin poispäin koirista, naksautin, koirat tuli eteen ja palkkaus. Tuota toistettiin muutaman kerran ja sitten tehtiin paikka-harjoitusta. Ensin pojille paikka -käsky, kävelin muutaman metrin päähän, naksautin ja luokse tullessa palkkaus. Tässä viimeisimmässä tehtävässä Taavi oli ehdoton ykkönen. Se tajusi heti jutun juonen ja tuli kyselemättä suoraan luokse. Manu ensin muutaman kerran empi ja ihmetteli jutun ideaa, mutta hoksasi toistojen jälkeen mitä olen vaatimassa. Sisäharjoitusten jälkeen lähdettiinkin ulos ja päätin kokeilla naksutinta myös siellä. Vajaa puolet lenkistä tehtiin naksutintreeniä ja yllättävän hyvin pojat oli ideassa mukana. Naks ja pojat tuli vierelle - palkkaus.

Itselläni ei siis ole tarkoituksena saada koiria tekemään eri temppuja naksuttimen avulla, vaan se toimii pääsääntöisesti kontaktin ja luokse-/vierelletulon tehosteena. Esimerkiksi ulkona kohdatessa vieraita koiria tms. jännää, jonka ohitse on tarkoitus päästä ilman ongelmia. Tuota esimerkkiä päästiinkin heti kokeilemaan ensimmäisellä kerralla. Toista koiraa ohittaessa naksautin, Manu keskitti huomionsa muhun ja ohituksen jälkeen sai palkan.

En tiedä oliko tämä pojille jotain uutuuden viehätystä, kun ensimmäinen kerta meni näin hyvin. Mutta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja on mulle (sekä pojille) tekemistä sairaslomani ajaksi.



Taavi, meidän kovis gangsteri.
Kylpytakki päällä, kun raukka joutui pitkästä aikaan pesulle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti