26. maaliskuuta 2014

Armas aurinko


Kevättä pukkaa, aurinko paistaa, MUTTA pirun kylmä tuuli tuivertaa. Muuten olisi oikein mukavaa ulkoilusäätä, etenkin Pihlalle. Raukka joutuu kulkemaan neule päällä, kun herkkä hipiä ei tykkää kylmästä tuulesta. Ollaan kuitenkin uhmattu säätä sen verran, että pienet lenkit on saanut tuuletella kainaloitaan. Tänään kävin kolmen koplan kanssa tekemässä arviolta kolmen kilometrin lenkin ja hienosti Pihla sen jaksoi, vaikka lopussa alkoi jo vähän kyllästyttämään (saattoi toki johtua siitäkin, kun lopun matkasta joutui kulkemaan hihnan päässä). Tämä oli siis meidän ensimmäinen pidempi ''hihna''lenkki. Eihän sitä ihan hihnalenkiksi pystynyt sanomaan, kun sai suurimman osan matkasta tallustaa vapaana vieressä. Sen sijaan, että mä nauttisin tuon lähettyvillä pysymisestä, odottelen kokoajan koska se alkaa laajentamaan reviiriä. En tiedä miten herkästä nartuilla semmoista esiintyy. Itse kun olen näiden poikien tapoihin tottunut, välillä odottelen Pihlan nostavan koipea ja sitä rataa...


Viime sunnuntaina Pihla pääsi katsomaan veljeänsä. Sovittiin treffit koirapuiston parkkipaikalle ja käytiinpä sitten puiston puolella, kun ei siellä ketään ollut. Vesisade hiukan verotti koirien viihtyvyyttä, joten mitään suurempia irtiottoja ei tapahtunut. Muuten kyllä tulivat ihan hyvin juttuun. Pihla taisi olla melkein puolet pienempi, mitä veljensä. Luonteeltaan olivat kyllä niin samanlaisia.
Maanantaina tänne tuli käymään lk collien pentu ja sen kanssa leikittiin ihan kunnolla. Ensin Pihlan täytyi vähän näyttää hampaitaan, mutta hyvin pian sen jälkeen alkoi kunnon rallit. Kyllä pentu pentuseuraa kaipaa, niin oli erilaista Pihlan leikki, mitä meidän poikien kanssa. Onnellisena juoksenteli rallia  ympäriinsä.
Tässä olen nyt suunnitellut Pihlalle kaupungin valloitusta, jos me tuonne Tampere-cityyn suuntaisimme joku päivä. Bussimatka mua eniten jänskättää, se ei varmaankaan ole yhtään kiva juttu. Mutta jos me ei heti huomenna innostuta lähtemään, taidetaan mennä sitten ensiviikolla - jos on vielä hyvä sää.

Manusta ja Pihlasta on kyllä tullut hyvät kaverit :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti