31. maaliskuuta 2014

Helpon koirantakin ohjeet


Helppo ja yksinkertainen koiran takki.
Mitään yhtä oikeaa kaavaa tälle ei ole, vaan sen pystyy helposti räätälöimään koirakohtaisesti.

Ylläoleva kaava esittää Pihlalla olevaa takkia. Kaavaa on helppo soveltaa eri rakenteisille koirille, esim. Pihlalle olen kaventanut kangasta hiukan kainalolovista (punaisella merkitty) etuosaan asti (sininen). Tällä kun ei ole rintakehää paljoa, jää muuten liikaa kangasta jalkojen eteen häiritsemään. Kainalolovet eivät ole pakollisia, mutta takki näyttää hiukan paremmalta, kun ei jää niin paljoa ryppyjä. Tässä olen käyttänyt helppoakin helpompaa kiinnitystä; kangassuikale mahan ympäri tarrakiinnityksellä. Alempana esillä toinen kiinnitys.

  • Kaulan leveys -kohta jätetään ompeluvaiheessa avoimeksi
  • Siniset kohdat ommellaan yhteen. Sinisen osion leveys riippuu koiran rintäkehän korkeudesta/kuinka pitkäksi haluaa helman jättää edestä.
  • Punaisella merkityt kainalolovet voi tehdä halutessaan, jolloin takki asettuu paremmin. Lovet voi tehdä kainaloihin asti.
  • Kun takki on ommeltu edestä, voi siihen halutessaan lisätä kauluksen. Mittaa kaulan ympärys. Mittaa, kuinka korkean kauluksen haluat. Ompele ensin ''tunneli'' ja sen jälkeen ommellaan kaula-aukkoon kiinni.

Jos haluaa mantteli -tyylisen kiinnityksen, voi käyttää ylläolevaa kaavaa. Tämänkin saa tuunata oman maun mukaan.
  • Kiinnitys -kohdan leveydeksi koiran etujalkojen väli
  • Mahaosuuden mitat omakohtaiset; haluaako ylettyvän selän päälle vai jättääkö lyhyemmäksi ja kiinnittää esim. pitkällä tarranauhalla.





Poikien potkupukuihin olen löytänyt ohjeet TÄÄLTÄ.
(lahkeiden pituutta lisäämällä ja ompelemalla lahkeen suut kiinni).

2 kommenttia:

  1. toi pink punainen manteli on tosi hyvin suunniteltu ja helppo ommella kiitos ohjeista...ja sitten singeri sauhuamaan

    VastaaPoista